THE BROOKLYN BOTANIC GARDEN VISITOR CENTER WINS 2014 AIA INSTITUTE HONOR AWARD

The Brooklyn Botanic Garden Visitor Center is the winner of The American Institute of Architects 2014 Institute Honor Award. The project will be honored at the 2014 AIA National Convention in Chicago.

The Brooklyn Botanic Garden Visitor Center creates a new threshold between garden and city, culture and cultivation by creating a legible point of arrival and orientation. Sited at Washington Avenue within a berm, the Visitor Center's serpentine form is generated by the garden's existing pathways. The Visitor Center includes an exhibition gallery, information lobby, orientation room, gift shop, café, and an events space.

The jury commented, "We are entranced by this project not because it is a visual masterpiece, but because of the care with which the architects designed it."

The Visitor Center recently achieved a LEED Gold Certification and has been recognized with a National ASLA Honor Award, NYC Design Commission Award for Excellence in Design, and the Municipal Art Society's MASterworks Award for Best New Urban Amenity.

← back to News